Det är här det händer!

november 26th, 2015

Hej igen!

Posted by Zandra Schwartz in Okategoriserade    

Nu har nästan två veckor susat förbi utan ett blogginlägg. Vi har haft roligt och barnen imponerar på mig med sin lust att lära. Jag brukar ofta reflektera över var barnen befann sig i sitt lärande för ett år sedan och WOW vad häftigt det är!

Förra veckan fokuserade vi mycket på subtraktion och hur man kan bygga tal utifrån det. På vår interaktiva projektor kan jag enkelt plocka fram material som vi jobbar med tillsammans för att skapa förståelse. Vi jobbar teoretiskt och praktiskt med plockmaterial. Barnen har fått mängdträna subtraktionstal tillsammans på tavlan, i matteboken men också på elevspel.se. Där kan ni också gå in och träna på olika saker med barnen.

subtraktion

Vi jobbade med tallriksmodellen och pratade om hur viktigt det är att äta rätt för att kroppen ska må bra och för att vi ska ha energi att orka jobba. Barnen fick sedan skapa egna tallriksmodeller som ni säkert har sett utanför klassrumsdörren. Vi jobbade med bokstaven F och skapade en saga om Flyttfågeln Fia och gjorde motorikfantasifiskar kopplat till tallriksmodellen.

IMG_0298.JPG

Vi skapade adventspynt till årets adventskalender som vi ska ha i klassrummet..

IMG_0314.JPG

IMG_0315.JPG

IMG_0311.JPG

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven B. I vår ”stad” som vi tillsammans har byggt upp med barnens hus fanns det mystiska fotsteg. Efter mycket nyfikenhet fick barnen igår veta vem det  var som hade tassat omkring. Det var brunbjörnen som hade lufsat till sitt ide (några undrade om han inte hade gått i ide för länge sedan, men vi konstaterade att vi måste ha väckt honom när vi har varit högljudda). På NO-passen har vi tillsammans skapat faktatexter om Brunbjörnen och vi har även kollat på en film om djuret. Vi diskuterade begrepp och information som är vanliga i faktatexter och skapade fyra rubriker: utseende, föda, utbredning och levnadssätt. Under dessa rubriker samlade vi först fakta som vi redan visste. Sedan fyllde vi på med fakta som vi fick reda på i filmen.

IMG_0317.JPG

På svenskpasset fick barnen två och två utgå från rubrikerna och skriva något under varje i ett dokument.

IMG_0324.JPG

IMG_0323.JPG

Ibland när vi får en stund över innan rasten, eller innan maten osv…. brukar vi köra rebus, hänga gubbe, sifferbygge eller gåtor. Här är ett exempel på sifferbygge med siffran fem.

IMG_0318.JPG

 

Ha en fin dag! ZandraNo Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)


  • Monthly

  • Meta

    • Subscribe to RSS feed
    • The latest comments to all posts in RSS
    • Subscribe to Atom feed